Houtimitatie

Houtimitaties is toepasbaar op alle mogelijke ondergronden. Een eenvoudige wand of deur krijgt met deze imitaties een zeer mooie uitstraling. Niet alleen bij restauraties speelt de houtimitatie een belangrijke rol. Deze techniek kun je ook toepassen bij nieuwbouw of decoratie van meubels. Bij houtimitaties worden decoratieve houtsoorten als mahonie, grenen, eiken en teak nageschilderd met hun natuurlijke nerf, glans en kleuren.

Opkamers

2002 - Houtimitatie - Akersloot

Het eindresultaat van de houtimitatie (eiken) van de opkamers die hiermee terug gebracht zijn in oude staat.

2002 - Houtimitatie - Akersloot

Collega restaurateur Fred Roskam is bezig met het trekken van biezen in de profielen van de vensterbank.

Gebruikte techniek(en): 
Opdrachtgever: 
Plaats: 
Datum: 
maandag, 1 april, 2002

Metamorfose

november 2006 - Houtimitatie - s-Hertogenbosch

Het eindresultaat. De donkere bruine kroeg is klaar voor gebruik voor de vrijdagmiddagborrel en bedrijfsfeestjes. De imitatiehouten lambrisering en accenten, de houten bar en vloer geven in combinatie met het bordeauxrode plafond en engelse behang een sfeervol eindplaatje.

november 2006 - Houtimitatie - s-Hertogenbosch
november 2006 - Houtimitatie - s-Hertogenbosch

Ackermans Schilderwerken heeft Wendy Schoenaker decorateurs gevraagd mee te werken bij dit geweldige metamorfose project. Bij Klimax gevestigd aan de Brand in 's-Hertogenbosch is de voormalige kantine veranderd in een donker bruine kroeg. De lambrisering werd voorzien van een ambachtelijke houtimitatie en het vinyl behang daarboven werd zodanig gedecoreerd dat het perfect in het plaatje past. Beide bedrijven hebben al meerdere projecten samengewerkt waardoor een goed samenwerkingsverband is ontstaan. www.martijnackermans.nl

Gebruikte techniek(en): 
Opdrachtgever: 
Datum: 
woensdag, 1 november, 2006
Abonneren op RSS - Houtimitatie